Terzi Mesleği

Meslek Ara

Terzi

Terzi Ne İş Yapar?

Terziler, özellikle kıyafetlerde ve diğer tekstil ürünlerinde değişiklik ve tamiratlar yaparlar. Müşterilerin ölçüleri alınarak, giysilerin bedenlerini ayarlamak, yeniden boyutlandırmak, kısaltmak veya uzatmak gibi işlemler yaparlar. Ayrıca kumaşları kesmek, dikiş makinesi kullanmak, giysi üretmek ve kumaş ürünleri yapmak gibi becerileri de gerektirebilirler. Terziler, özel bir tasarıma veya ölçüye uygun giysiler yaparak müşteri ihtiyaçlarını karşılayabilirler.

Terzi Olmak için Hangi Eğitimleri Almalı?

Terzi olmak için formal bir eğitim zorunluluğu bulunmamaktadır. Ancak, terzilik mesleği için gerekli olan becerileri öğrenmek için mesleki eğitim veya staj yoluyla pratik yapmak önemlidir. Bazı ülkelerde, terzilik mesleğini icra etmek için bir sertifika veya diploma alınması gerekebilir.

Terzilik becerilerini geliştirmek için mesleki eğitim kursları veya mesleki okullar gibi birçok farklı seçenek vardır. Bunun yanı sıra, terzilik mesleğini öğrenmek için bir ustanın yanında çıraklık yapmak veya staj yapmak da mümkündür.

Ayrıca, terzilik mesleğinde başarılı olmak için diğer becerilere de sahip olmak gerekir. Örneğin, dikiş makinesi kullanımı, kalıp çıkarma, ölçü alma, kalıp değiştirme, elde dikiş yapma, farklı kumaş türleri hakkında bilgi sahibi olma, tasarım okuma ve anlama, müşteri ile iletişim kurma gibi beceriler önemlidir.

Terzilik mesleği, bu becerileri edinmek için geniş bir yelpazede eğitim seçenekleri sunmaktadır.

Terzi'nin İş İmkanları?

Terziler, özel müşteri talepleri doğrultusunda kıyafet ve diğer tekstil ürünlerini tasarlamak, dikmek ve tamir etmekle görevlidirler. Bu nedenle, terzi olmak için mesleki eğitim ve usta çıraklık eğitimi almak gerekmektedir. Terzi olmak için bazı terzilik kurslarına katılmak veya mesleki okullarda giyim ve moda tasarımı gibi ilgili programlara kaydolmak da mümkündür.

Terziler, genellikle özel terzilik işletmelerinde veya büyük mağazalarda çalışırlar. Ayrıca, moda tasarımı şirketlerinde veya film ve televizyon stüdyolarında kostüm tasarımı yaparak da çalışabilirler. Kendi işini kurmak isteyenler, atölyelerini açabilirler veya müşterilerine evlerinde hizmet verebilirler


Terzi Mesleği

Sisteme giriş yapılmış olan verilerden en yüksek, en Düşük ve toplam ortalaması verilmektedir.

En Düşük Maaş

0

En Yüksek Maaş

0

Ortalama

0


Terzi Talep Grafiği

Terzi mesleği; Yıllara göre personel talepleri. (Grafik nekadar büyük olursa o yıl ihtiyaç artmış demektir)


Muhasebe Elemanı!

Muhasebe elemanı; çalıştığı şirketin mali işlemlerini hazırlar ve bunları muhasebe programları aracılığıyla kayıt altına alır. Bu kayıtları ilgili mevzuatların belirlediği koşullarda ilgili devlet kur..


Paketleme!

Paketleme elemanı ürünü kutu, poşet, kağıt veya kumaş kullanarak paketlemeyi içerir. Ürünün Paket içerisine düzenli ve sorunsuz bir şekilde yerleştirilmesiyle görevlidir.


Garson!

Garson, restoran, kafe, bar, otel veya herhangi bir yeme-içme yerinde müşterilerin siparişlerini alır, yiyecek ve içecek servisi yapar ve müşterilerin taleplerine cevap verir. Garsonlar, müşteri hizme..


Ön Muhasebe!

Muhasebe Programı Kullanarak;
- Fatura kesmek,
- Sevk İrsaliyesi kesmek,
- Tahsilat makbuzu kesmek,
- Cari takibi yapmak,

Ay Sonunda yapılan bu işlemlerin evraklarını M..


Oto Yıkama Elemanı!

Oto yıkama elemanı oto kuaförüne gelen taşıtın (Araba, Dolmuş, Otobüs, vb..) iç ve dış temizliğinden sorumludur. Bu işi yapacak kişinin sabırlı, dikkatli ve titiz olmalıdır.
Yaptığı işlerde;
..


Temizlik Görevlisi!

Temizlik görevlisi çalıştığı iş yerinin; Yerlerini paspaslamak, gerekirse parlatmak, camları açarak havalandırmasını yapmak, süpürme işlemi yapmak, çalışma alanlarında bulunan çöpleri toplamak, ..


Şoför!

Özel sektör ve kamuda ulaştırma departmanlarında şoför olarak çalışabilmektedir. Genellikler, il içinde personel taşımak için servis şoförlüğü, makam şoförlüğü, otobüs şoförlüğü, iller veya ülkeler a..


Aktif Satış!

Belirli bir bölgede bulunan müşterileri mail, mektup gönderildikten sonra yada doğrudan ziyaret edilerek ürünün pazarlanmasını sağlama işine Aktif Satış olaak tanımlanmaktadır. Aktif Satış yapmak için..


Güvenlik Görevlisi!

Bina içinde ve dışında gece ve gündüz güvenliğini sağlamak. Binalara giriş ve çıkışlarda XR cihazlarıyla arama yapmak. Bina içi güvenlik kameraları ile bina içi ve dışı görüntülerini izlemek bir sorun..


İlk Sayfa 1 İlk Sayfa

×
Foto


×